Preskoči na glavni sadržaj

Mario Franić: Hrvatski tajlandski boks je spašen i sad idemo prema vrhu

Nakon dugih jedanaest mjeseci predsjednik Hrvatskog saveza tajlandskog boksa Mario Franić javio je vijest, koju je željno čekao.
- Napokon smo odblokirali račun. Sad možemo krenuti dalje. Da, mirne duše mogu reći da je Savez spašen - radosno će Franić.
Bio je to prvi i najvažniji korak prema povratku tajlandskog boksa na pozicije koje zaslužuje.
- Otkako je ova nova garnitura došla na čelo Saveza najviše energije uložili smo u spašavanje Saveza, u odblokiranje računa. Paralaleno s tim animirali smo klubove i borce i već sada mogu reći da smo došli do respektabilnih brojki. Nećemo stati na tome, sada će nam biti puno lakše. Ono što radimo vidjet će se već na prvenstvu Hrvatske za mlađe kategorije, a kruna ovih prvih mjeseci rada bit će na prvenstvu Hrvatske što će se održati u ožujku. Ujedno, već sada mogu najaviti da će to prvenstvo biti izborno za odlazak na Svjetsko prvenstvu u Bangkoku (lipanj, nap.a) i da će borci imati najbolji mogući tretman. Želimo na prvenstvu svijeta, koje će biti najveći spektakl u povijesti tajlandskog boksa, predstaviti Hrvatsku u najboljem svijetlu, pokazati da s pravom imamo svjetsku prvakinju Helenu Juršić, europsku prvakinju Luciju Bilobrk i još niz kvalitetnih boraca - kaže Franić, koji u rad Saveza, zajedno s najbližim suradnicima poput Marka Žaje, Alana Mijića, Darija Jurišića, Frane Žižića, Siniše Andrijašević, Ivane Cikatić i ostalih na dnevnoj bazi ulaže iznimnu energiju.
- Vide se rezultati rada cijelog tima ljudi, koji sada stoje iza Hrvatskog saveza tajlandskog boksa. Osim ovog odblokiranog računa s ponosom mogu reći da u okrilju Saveza imamo klubove iz cijele Lijepe naše, da nam se novi klubovi i borci svakodnevno javljaju. Očito je prepoznato ovo što radimo, ne mislimo se zaustaviti na ovom što smo napravili, već dovesti tajlandski boks tamo gdje mu je mjesto. Uvjeren sam da će vrlo brzo naši borci nastupiti na Olimpijskim igrama - zaključio je Franić.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Helena Jurišić kod Predsjednice RH

Svjetsku prvakinju u tajlandskom boksu, Splićanku Helenu Jurišić primila je Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović. Helena je trenutno najistaknutija pojedinka u Hrvatskom savezu tajlandskog boksa, ali vjerujemo da će joj se uskoro pridružiti i naši drugi borci.

Svjetsko prvenstvo u Bangkoku

Sada je i službeno, IFMA je poslala obavijest da će se Svjetsko prvenstvo, umjesto u Dagestanu, održati u Bangkoku od 20. do 28. lipnja sljedeće godine. Na poslednjem Svjetskom prvenstvu održanom u Meksiku titulom prvakinje okrunila se Splićanka Helena Jurišić. —  Hrvatska reprezentacija bit će u Tajlandu s našim top borcima kojima ćemo osigurati optimalne uvjete za pripreme kako bismo se predstavili u najboljem svjetlu - rekao je predsjednik Saveza Mario Franić.